AgricolVitivinicolForestierManipulare-ridicareSpații verziVehicule-camioaneLucrări publice
Pornire : anunţuri : TractoarePublicaţi un anunţ   Contul meu
  Întoarcere la sub-rubrici 

Tractoare

37609 anunţuri tractoare

Apãsaþi pe sub-rubrica aleasã:
 
 

 

Ultimele anunţuri tractoare

Tractoare agricole Deutz-Fahr Agrotron-K120 - 113 121 Ron
Tractor îngust Ford 2000
Tractoare agricole Same CORSARO-70
Tractoare agricole Same LASER-130
Tractoare agricole Renault SUPER-7
Tractoare agricole Renault 57
Tractoare agricole Fiat-Fiatagri 680
Tractoare agricole New-Holland T5050 - 159 700 Ron
Tractoare agricole Ford 4100 - 13 308 Ron
Tractoare agricole John-Deere 6120 - 115 339 Ron
Tractoare agricole John-Deere 6534-PREMIUM-TLS - 252 858 Ron
Tractoare agricole Massey-Ferguson 4355 - 83 842 Ron
Piese de tractor Antonio Carraro pièces de pont carraro - 444 Ron
Tractoare agricole John-Deere 3200-X-SE - 70 534 Ron
Tractoare agricole Renault CERES-345X - 66 098 Ron

 
 
 
 

Tractoare - Tractor

Tractoare

Tractorul este acel autovehicul cu mare putere de tractiune (sau cuplu) la viteza mica, care este folosit atat in agricultura cat si in industrie pentru a remorca sau tracta diverse unelte, masini sau vehicule. Mai întâi cu aburi, tractorul a fost perfecţionat de-a lungul timpului pentru a răspunde cât mai mult solicitărilor diverse ajungand ulterior si la denumirea de motor cu tractiune. Tot tractorul sta la baza buldozerului, excavatorului şi compresorului.

 
Tractoare
Tractoare
 

In general, cand clasificam tractoarele, ne referim la tractiunea acestora, care poate fi dubla sau integrala (4X4). Modelele clasice sunt reprezentate de un utilaj agricol deschis, cu doua roti mari si motorul amplasat in fata soferului. Aceste tractoare au suferit o singura modificare: cabina soferului, montata pentru confortul acestuia.


Cu timpul, constructorii de tractoare si-au adaptat modelele diverselor activitati. Asadar, astazi vorbim despre tractoare agricole, cele mai raspandite de altfel, dar si despre tractoare folosite in domeniul fructifer, in cel forestier sau in viticultura. Constructorilor le-a venit ideea conceperii tractoarelor de incalecat, dar si a unor mini-tractoare si chiar a unor utilaje hibrid, cum sunt tractoarele marca Unimog, o combinatie intre camione si tractoare agricole.


Principalele marci de tractoare straine aflate momentan pe piata sunt: New Holland, Claas, John Deere, Deutz, Same, Massey Ferguson, Case-IH, Fendt, etc... iar cea mai buna marca de tractoare din Romania este tractorul UTB Brasov.


Recordul pentru cel mai mare tractor din lume este detinut de modelul Big Bud 747, construit in Montana, Statele Unite, in 1977, care putea ara un hectar de teren in aproximativ un minut. Atunci, costurile de realizare ale acestui tractor s-au ridicat la 300,000 de dolari. Astazi, modelul Big Bud 747 este expus in Iowa, Statele Unite, la un centru expozitional de profil.